Instagram växer i användande så det knakar och fler och fler företag använder den tjänsten som marknadsföring.  Siffror visar på att cirka 28 % av svenskarna använder Instagram någon gång. Det är ungefär 2,4 miljoner svenskar. Kvinnor använder Instagram mycket mer än män.

Du kan dela 15-sekunders videor på Instagram. Många företag och varumärken använder Instagram mycket framgångsrikt och det kan du också göra. Här får du åtta tips som hjälper dig att bli en mästare med video på Instagram.

insta1. Redigera först på din dator

Tänk på att Instagram låter dig även ladda upp videoklipp som inte tagits med telefonen eller surfplattans kamera. Det ger ett gyllene tillfälle för ditt företag att sticka ut från konkurrenterna.

Redigera filmen med hjälp av din PC eller Mac, exportera den sedan till din telefon eller surfplatta för uppladdning till Instagram. Du får på detta sätt större flexibilitet än redigering via appar och bättre kontroll av innehållet.

2. Skapa en uppmaning till handling (CTA)

Med bara 15 sekunder till förfogande för att skapa magi räknas varje ord eller rörelse. För att säkerställa att du får ut mesta möjliga av varje klipp, se till att inkludera en uppmaning till handling (CTA= Call To Action) i videon.

De flesta människor sätter CTA i kommentarerna, men det är bättre att göra det direkt i videon när du har fansens fulla uppmärksamhet.

Här är några exempel på CTA  du kan prova:

  • För att få meddelande om nya videor följ oss på…
  • Läs mer på www …
  • Prenumerera på vår maillista …
  • Spara 20% genom att använda koden …
  • Använd # (hashtag) för att vinna…
  • Glöm inte att kommentera nedan!

Lär dig grunderna i videomarknadsföring i min gratis minikurs med fyra avsnitt.
Starta kursen nu »

3. Kontrollera att du har rättigheter till innehållet

Du har säkert sett Instagramsidor dela virala filmer tagna från YouTube. I Instagrams policy står det att de kommer att stänga konton som använder  kopierat innehåll från andra på internet. Du vill nog inte ha en advokat som ringer upp dig med ett otrevligt budskap?

4. Gör instruktionsfilmer

15 sekunder är inte mycket tid, men det är tid nog att få essensen i din lektion visad. Du kan sedan använda text i kommentarerna för att ge detaljerade instruktioner.

5. Använd CTA för att styra dina tittare i rätt riktning

Om du är på nätet för att marknadsföra ditt företag bör du hela tiden ställa dig frågan: ”Vad är poängen?”

Poängen är CTA. Vad vill du att tittarna ska göra, tänka eller känna? Och hur kan du tillhandahålla ett sätt som får dem att agera och som stämmer överens med ditt företags affärsstrategi?

6. Gör personliga videor

Vill du bli berömd på Instagram, då ska du vara personlig. Varje företag behöver ett ansikte utåt. Om det ansiktet är ditt, se till att filma och lägg ut det på Instagram.

Göra ett bra intryck så kommer dina fans garanterat att komma ihåg dig.

7. Gör intryck med time-lapse videor

Med time-lapse videor kan du sätta ihop en längre händelsekedja genom att ta korta filmsnuttar och sätta ihop dem i lagom långa klipp  till en video. Du kan göra samma sak om du har ett gäng med bilder som du sedan gör en video av.

8. Dela innehåll från andra kanaler och fans

Med appen “Repost for Instagram” kan du enkelt dela innehåll från andra ställen på nätet. Du får automatiskt en vattenstämpel på din video när du postar den på din profil som visar var den kommer ifrån.

Detta gör att ditt företag kan presentera innehåll från dina fans eller andra affärskanaler.

Summan av kardemumman

Du vill att dina fans ska engagera sig i ditt innehåll, eller hur?

Att göra smarta videor är det bästa sättet att få mer uppmärksamhet. Det handlar om att öva och öva för att bli riktigt bra på att göra engagerande videor. Använd dessa tips så kommer det att hjälpa dig att nå dina marknadsföringsmål för Instagram.

Lär dig grunderna i videomarknadsföring i min gratis minikurs med fyra avsnitt.
Starta kursen nu »

[index]
[index]